уторак, 11. децембар 2012.

DECA ZMAJEVA - I deo



Ogromne zmije nisu predatori ljudi.

Vrlo malo ljudi u svetu dovoljno dobro poznaje zmije. 

Posebno, velike zmije poput anakonde, boe, kamenih afričkih pitona i sve slične velike vrste svuda i po svim kontinentima rasprostranjenih vrsta i podvrsta velikih zmija.
Najbolji primer su ogromne boe sa Madagaskara, indijski pitoni i veliki udavi dalekog istoka , Burme, Tajlanda, Filipina gde se vrlo često nalaze ogromne zmije među zajednicama ljudi, obično porodica u manjim selima i naseobinama, gde se velike zmije tretiraju kao članovi porodice i one su toga savršeno svesne.
Niko nezna zašto ali su zmije posebno vezane na neki samo njima znan način upravo za najmlađe i ujedno najmanje članove zajednice - decu i oni su toj deci apsolutno sve: čuvari, jastuci i kreveti za spavanje,objekti za neprekidno igranje. Zmije to stoički trpe čak šta više bude decu jer im nedostaje dečija pažnja. Sada se postavlja jedno pitanje:-veličina i snaga tih zmija je i više nego dovoljna da savlada i proguta odraslog čoveka - zašto onda zmije ne pojedu decu? Na dalekom istoku za decu koja odrastaju uz starateljstvo i brižljivu pažnju ogromnih zmija kažu da su to „deca zmajeva“!

Нема коментара:

Постави коментар